„Prea multă” lipsă de poezie.

Ultimul bastion al înșelăciunii (poate cel mai important) este cel al perfecțiunii. Să ai încredere sută la sută în raționamentul tău, în pocăița ta, ori dimpotrivă, în lipsa totală de justețe a lui. Amândouă sunt rele și la fel de periculoase. Cunoscătorii știu bine că luptele cele mai aprige sunt fie împotriva celor mai inteligenți, fie împotriva celor mai proști. Aceste două caste sunt cele mai încăpățânate, iar bătălia cu ei e sortită pieirii. Cei așa și-așa nu au nici o problemă. Nicolae Steinhardt chiar vorbește în cartea lui, Jurnalul Fericirii, despre păcatul perfecțiunii ca despre unul dintre cele mai grozave. Richard Wurmbrand amintește și el cu mult haz despre perfecțiune printr-o întâmplare petrecută în închisoare. În ea se spune despre un coleg de cameră ce era atât de bun cu ceilalți, încât își împărțea feliuța de pâine uscată primită odată la săptâmână cu alții mai bolnavi și mai flămânzi, iar ploverul cu alții care nu aveau haine groase. Și poate că asta îi îngrozea cel mai mult, vorbea cel mai puțin și cel mai frumos cu ceilalți. Pentru toți avea o vorbă bună.
– Eu m-am speriat, zice Wurbrand, că vom fi siliți ca în ziua judecății să fim comparați cu el. Atât de buni și atât de sfinți era prea mult pentru noi. Cum să fii ca el? Și nu se știe după cât timp, continua el, acel om s-a enervat din nu se știe puțin lucru și a strigat la cineva: „- Da’ mai lasă odată cana aceea acolo!” Atunci ei l-au îmbrățișat zicând: „Ce bine e că ai și tu păcat la fel ca noi! Noi ne-am speriat că trebuie să fim ca tine! Acum știm că nu trebuie să te avem pe tine de exemplu, ci pe Isus.”
Isus este perfecțiunea slăbiciunilor noastre, nu e nici prea jos ca să ne facă să ne fie rușine de el, nici prea înalt ca să ne taie avântul. Are, în schimb, mult mai multă poezie.

IMG_1942.JPG

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s