Baladă pentru indiferență.

În urmă cu ceva timp am scris un comentariu de răspuns pe pagina unui prieten evanghelic ce era oripilat de fapul că mulți din prietenii lui s-au abonat la pagini considerate de el incomatibile cu viața creștinescă. I-am spus la timpul respectiv că și dumnealui are la lista de aprecieri pagini controversate, indicându-i pe lista dumnealui o pagină ce se ocupă cu denigrarea creștinității de orice fel, inventând tot felul de porcării și minciuni la adresa orcăror forme de credință, iar această atitudine a lui este o ipocrizie. Este vorba despre „Times New Roman”, pagină de sariră și umor deșănțat ce atacă îndeosebi spiritualitatea, tratând cu superficialitate răutăcioasă atât ortodoxia, cât și celelalte culte din țară la noi.

În urmă cu câtva timp a fost dat publicității un filmuleț despre Cristi Burci, patronul de la Prima tv și de la ziarul online Adevărul în care era vorba despre o acuzație de trafic de copii săvârșită în anii 1990. Tot el deține și această pagină de umor amintită. Oare este moral pentru un creștin să citească asemenea minciuni zi de zi? Este normal ca un creștin să râdă de celelalte culte? Este normal ca oamenii să nu-și exprime dezaprobarea pentru faptele acestui om, atacând continuu doar pe dușmanii lui?

Nu mai este nici un secret din faptul că viața noastră s-a radicalizat exponențial în ultimul timp, astfel că am ajuns să cunoaștem doar două tipuri de oameni: oameni care ne plac și oameni pe care îi urâm. În ultimul timp au dispărut oamenii care ne sunt indiferenți. Dacă-i spui unuia că susții Antena3, se pare că săvârșești o crimă teribilă de care trebuie să fii imediat pedepsit cu medicamente și ore de școală. Mi-e frică să spun că și eu susțin Antena3 din respect pentru liberatea de opinie, la fel cum am susținut OTV-ul fără să-i fiu telespectator fidel. Dacă Tudor Gheorghe a declarat că susține Antena3, a fost atacat imediat de creștinii noștri că e senil. Probabil, dacă ar fi tăcut, era bun în continuare. Susțin ortodoxia fără să fiu ortodox, la fel cum susțin și alte religii orientale ce nu le cunosc, însă sunt prigonite în acest moment de către fanaticii ISIS din Mosul.

Cu toate astea, nu cred că sunt perfect. Nimic din astea nu mă face să cred că sunt mai bun. Cred că oamenii ar trebui să aibă o doză de sfințenie și două de umilință. Pentru că umilința este cea mai mare comoară ce o poate avea un muritor și nu este dăruită de Dumnezeu.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Baladă pentru indiferență.&8221;

  1. Anonim zice:

    De mult nu am mai citit niste ganduri atat de sincere, rationale si dureros de adevarate.
    Te aplaud si sper sa aiba un efect de luminare asupra unora care sunt pierduti in ipocrizie si dorinta de umilire celui aproape.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s