Video

„Four legs good, two legs bad!”

Nu sunt adeptul total al unei teorii ale conspirației, însă merită ascultați, din când în când și aceștia.
După mine, cel mai mare semn al unei reale democrații este apărarea și protecția celul rău. Unii oameni se întreabă și protestează de ce e atât de mare suma alocată întreținerii unui deținut în timp ce alocația copiilor e tot mai mică. Răspunsul este că într-o democrație autentică cei răi sunt avantajați deoarece „țipă mai tare” și își cer drepturile. Procesele lor sunt întotdeauna mai costisitoare iar protecția lor întărită ca să nu fie linșați de cetățeni. La fel, ca semn al unei reale democrații, cu vremea, statele vor da tot mai multă libertate homosexualilor și lesbienelor și vor înceta de a-i mai considera o clasă specială, cum au făcut-o regimurile comuniste și conservatoare. Însă toate astea au un final, cel rău va cere din ce mai mult, iar cel bun va fi dispus tot mai mult ca să tacă. Așadar, într-o societate democratică, creștinii nu pot ocupa decât cel mult un loc secund în ierarhia decizională.
Mă tem că, statele cele mai puternice ale lumii au trecut deja de democrație la o altă formă de guvernământ, însă le este frică deocamdată s-o recunoască. Suntem mințiți zi de zi de către cei mai mari oameni ai lumii că vina pentru toate o poartă regimurile autoritare. La rândul lor, aceștia nu contenesc a azvârli peste gard lăturile lor. Dovada minciunii apare însă după mulți ani când nu mai este necesară.

Dacă aș fi inspector școlar, aș introduce în programa școlară din România două cărți reprezentative din George Orwell, „1984” și „Ferma animalelor”, cărți ce au în vedere principii de bază ale manipulării, regăsite atât în democrație și în comunism.
Nu vă pregătiți copiii pentru viață doar să fie buni, pregătiți-i și cu imaginație pentru a recunoaște bunătatea. De cele mai multe ori, bunătatea poate fi ascunsă privirilor trufașe și e nevoie ca să te apleci cu imaginație spre a o descoperi. Nu pregătiți copiii să iubească democrația și să urască totalitarismul, acești termeni se pot schimba cu timpul. Pregătiți-vă copiii învățându-i să recunoască gândirea dublă – esența regimurilor manipulatoare regăsită în „1984” ori sloganele destinate prostimii, de tip „four legs good, two legs bad” din „Ferma animalelor”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s