A lupta. Luptați! Luptăm. Luptând.

quake-gladiator-im-kornfeld-inquake-forum-mehr-braucht-man-488877

Zi de zi, tot mai mulți „luptă” în mediul virtual. Tineri, bătrâni, experimentați ori novice, mai mult ori mai puțin școliți.
A lupta nu e un lucru rău. Adeseori este un sens de a trăi, câteodată poate fi chiar o cauză dreaptă. poate fi și o manipulare a maselor, când o persoană își găsește în ea insăși placerea de a protesta.

Întrebarea este: Cum știu dacă e o cauză dreaptă „lupta mea” ori sunt manipulat în lupta mea de factori externi? Cum stiu că lupt „lupta cea bună”?

Se intâmplă ades ca oamenii să discute in contradictoriu fără insă să cunoască înainte opinia celuilalt. Ați auzit și voi expresia: „Stiu cum gândesți, nu e așa! Stai să-ți explic…”
Celalalt zice: „cum știi cum gândesc dacă nu m-ai auzit incă?” „Pai imi este de ajuns….”

Așa că ne batem uneori nu doar din manipulare ci și împotriva unora ce nu știm sigur dacă lupta împotriva noastră ori nu.

Timpul și mediul in care achiziționăm lupta are un rol esențial. Dacă o achiziționezi in două zile de pe internet e foarte posibil ca in a treia zi să treacă dacă iți desconectezi internetul.
Totuși, luptele interconfesionale au întâietate. Ele sunt de când lumea și vor mai dura incă. Căteodată un adept mai sare gardul interconfesional și se trezește că luptă in banda aialaltă tot atât de convins cum era dincolo. Cu motiv sau fară.
Ca in viața cei mai râvniți sunt acei ce iși schimbă mai greu opiniile după cum barbații tânjesc după femeile greu de cucerit.
Să fii deschis în a asculta alte opinii e bine. La fel cum este și a-ți schimba greu opinia. Pentru asta există intotdeauna timp. Să nu ai incredere in acel ce iți urgentează schimbarea ta. Ori iți condiționează tot viitorul tau.
Altă piesă de importanța este rușinea sau orgoliul opiniei. Ține de maturitate sufletească. Consider că e mână in mână cu intransigența opiniilor și cu finalul lor. Maturitate spirituală poate avea acel ce nu doar repetă la nesfârșit niște fraze invațate pe dinafară fie ele si din Cartea Sfântă ci acel ce explorează marginile credinței lui. Ce iși pune întrebari si recunoaște că isi pune intrebări. Sunt mai bune opiniile celor ce ii cunoaștem personal, acelora ce nu le pasă dacă urmezi intocmai și nu te urmăresc indeaproape dacă le urmezi. Si in general a acelora ce sunt mai in vârsta ori acelora ce au cunoscut mai multe imprejurări in viață. Și acei ce in luptă nu urmăresc cu orice preț să te doboare. Cei ce păstrează siguranța ideilor doar pentru ei.

2 Timotei 4;7. „M-am luptat lupta cea bună…”

Anunțuri

Un gând despre &8222;A lupta. Luptați! Luptăm. Luptând.&8221;

  1. daniela zice:

    Bine scris, bine centrata idea. Buna incheiere.
    Sunt randurile tale,scrise de tine sau ai avut si inspiratie din alta parte?
    Oricum ,frumos scris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s