Calul și caruța tatii

Zilele astea tata s-a îmbolnăvit și a căzut la pat. Părea grav bolnav așa că am chemat imediat doctorul din sat. Niciodată nu s-a plans de nici o boală, nu i-a fost rău….și atunci cand i-a fost nici n-a făcut caz. Dar acum era la pat. Medicul, un om albit de ani si experiență l-a examinat atent, i-a dat mamei niște prafuri și ne-a zis că nu-i nimic. „Are nevoie de odihnă. E o simpla răceală, nu vă faceți griji. O să se facă bine, o să vedeți. Dați-i prafurile astea. ”
Intr-adevăr, boala lui n-a ținut decât două zile. S-a ridicat din pat a treia zi și a pornit din nou la lucru
Insa a treia zi pe inserat m-a chemat la el si m-a dus tăcut in grajd. Mi-a arătat calul si mi-a spus să am mare grijă de el. „E al tău de-acuma”, imi spune.

A fost ultima oara cand am mers in urma lui.
În acea seară n-am putut dormi defel. „Cred ca n-o sa fiu in stare…, mă gandeam. Ce vor spune ceilalți…? …oare o sa fiu in stare?”. Nu, am mai fost cu caruța, însă niciodată singur așa de mult. Îmi mai dădea tata căruța când se mai oprea prin sat la vreun vecin insă imi dădea indicații clare: „Ai grijă să faci cutare si cutare lucru…Și nu cumva să….”. Și eu ascultam intocmai.

Așadar, ceea cu mi-am dorit de atâta vreme acum era al meu.
A doua zi dis-de-dimineața am înhămat calul si am pornit la drum după ce l-am hrănit cu o seara inainte așa cum făcea tata. Mi se părea ca toți oamenii se uită la mine așa că încercam să stau mai drept și pe cât cu putința să nu bat calul. Caruța zornăia monoton săltând peste hopuri iar eu încercam să-mi țin firea. Însa nici unul dintre vecinii ce altădată se uitau cu reproș la tata când îmi mai dădea caruța nu spunea niciunul nimic ,nici măcar nu se uita nimeni în urma mea.

Ca sa închei… Tocmai cand mă așteptam să mă întalnesc cu alți consăteni și ei cu caruța mi-am dat seama că toate celelalte caruțe erau conduse de niște copii care de care mai gălăgioși si neîndemanatici. Țipau șii îsi suduiau calul exact ca și tatăl lor.

Oare cine i-o fi lăsat?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s