Exponential si atat. Poate asimptotic.

 

putere_exponent_natural_impar

Ani de zile am intrebat pe amicii mei, cunoscuti, profesori, etc :” Daca ar fi sa faceti un rezumat al vietii, o sinteza intr-o singura fraza scurta, care ar fi aceea?”
Ca de fiecare data, raspunsul era o porcarie, o injuratura, o incercare de a parea poetic ori intelept insa au fost si persoane ce au tacut meditand.

Am abandonat de mult intrebarea ce ma facea ridicol intre ei insa am gasit raspunsul (definitia) pentru mine: Exponential. Viata mea este exponentiala.
Pentru iubitorii de matematica as spune mai clar :
y=x la puterea (2n+1) + C. latex

Derizoriu , traim la cote mici:daca imi dai, Doamne, iti dau si eu…unde „x” nu are un rol prea mare, doar constanta C poate face schimbari majore in grafic.
La valori mai mari ,constanta este neglijabila , acolo unde tinde omul catre Dumnezeu. Catre infinit.
Sunt pe ruta. As vrea sa am experientele cu Dumnezeu ale celorlalti insa acum, fara sa mai tin cont de timp, timpul este un factor important in toate. Pana si Dumnezeu a tinut cont de timp la creatie. Insa daca imi voi urma calea crescanda fara a lua valori negative voi ajunge asimptotic ca Dumnezeu. El ma va atrage.
In partea cealalta ,unde sunt valorile negative e imparatia celui rau, care si ele in prima faza sunt neglijabile. Tot in timp, tot cu ajutorul valorilor negative.
In final pornim toti de la zero ori de la o constanta C. Daca tatal tau e predicator, ai o constamta pozitiva C. Daca ai piedici neintrerupte , daca ai cazut de trei ori la facultate si a patra oara te-ai lasat ,constanta este negativa, asa ca ai rabdare, functia ta va fi mai frumoasa si mai interesanta. Si poate , ar trebui sa cautam valori crescande. Daca ai ajuns la un punct apreciabil si ti-ai pierdut speranta ar fi bine sa privesi un pic in partea cealalta a graficului unde oamenii merg din rau in mai rau pe zi ce trece.

Si nu uita:
Alegem zi de zi, ceas de ceas ,exista o alegere zilnica: sa stagnez, sa cresc, sa scad ori sa imi folosesc functia in partea cealalta a graficului.

Si ce vom fi, nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.” (1Ioan 3:2).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s