ce folos…

Are truda ta de zi cu zi , ruga ta inversunata daca nu ai putut sa te schimbi nici macar pe tine insuti, d-apoi viata celorlalti?
Ce folos are atunci plansul necontenit ce varsa rauri de lacrimi dupa acei pierduti daca nu se gaseste nici un „Hudson Taylor” , altul decat Isus , Domnul din vecie , si sa zica: „Iata-ma, trimite-ma!” si sa isi ia putinul bagaj ca sa poata pleca in China spre a vesti vestea buna?
Ce folos are si bucuria ta „nemarginita” daca tine doua clipe si uiti pana si tu ca ai avut-o? Are vreun rost sa te inseli? E vreo „comoara de pret” asta?
Ce rost are pana si expresia „suflet frant” ce ti-o arogi neincetat daca tot tu incepi sa speri deindata?
Si impulsurile tale launtrice ce vin si zi zic: „n-o sa mai zic niciodata nimic, am sa tac de-acuma!”. Nu stii ca tot tu „dupa 5 minute” o sa te schimbi si o sa iti para rau de gandurile tale neputincioase?
…ca mana ce te loveste azi, maine ar putea sa te mangaie; ori tu te incapatanezi s-o musti cu cruzime?
…are incapatanarea ta feroce ca sa vestesti cu asa pathos cuvintele lui Isus ,cuvinte care oricum o sa le incalci tot tu cel mult maine daca nu mai pe seara. Te mangaie o asa nadejde in cuvinte multe?
Este viata ta o continua constanta , un urcus permanent? Ori esti exact ca si ceilalti, frunze in vant.
Ori il mai crezi pe imparatul Solomon atunci cand cere intelepciune crezand ca asta e totul , intelepciunea. Nu stii cum a cazut el cu toata intelepciunea lui? Asta cred ca ar trebui sa fie un capat de lista in tot:sfarsitul fara perdea al tuturor ; cel in care ne infioram de grandoarea unui om ori de micimea lui atunci cand facem un calcul just.

Pretuiti faptele, pretuiti si vorbele. Faptele sunt unicul lucru bun ce il avem, vorbele sunt singurele sigure in viata. Cu ele putem spune: „Te iubesc, Doamne”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s