ce este lacebunita ?

America de sud este aproape in totalitate crestina. Cunosc multi sudamericani ce s-au stabilit de nevoie in peninsula iberica insa comportamentul lor, bazat pe ceea ce cunosc , (cunosc in parte) , e foarte exaltant trecand de la stari de calm relativ in veselii adesea inexplicabile. Ca sa fiu mai simplu, rapotul gandire-sentiment e mai inclinat in favoarea sentimentului. Nu judec aici bunele si relele acestui raport atat doar ca trebuie facute toate treptat si la timp. Te poti imprieteni foarte bine cu unul din ei , insa daca incepe sa te urasca, te va ura cu toata fiinta fara sa te uite toata viata. Acest comportament a facut ca unii dintre ei sa fie totusi foarte religiosi, dovada ca papa de la Roma a fost primit cel mai bine in aceste tari.
Insa ce m-a atras mai mult este cantitatea mare de copii prescolari ajunsi sa fie predicatori ,vorbind despre „pacatele lor trecute” si marea lor experienta ci Dumnezeu. Cum asa?!? Personal nu cred ca e locul unui copil sa invete pe ceilalti si nici sa vorbeasca despre experienta cu Dumnezeu atunci cand ar trebui sa se joace cu masinutele ori sa coloreze pe linia punctata.

Lacebunita este exact inversul acestul simtamant superoptimist ce crede ca se poate rezolva totul doar cu o rugaciune sincera la Dumnezeu. Ca te poate vindeca daca esti sincer iar daca in caz nu te vindeca de boala ta e doar pentru ca n-ai fost sincer in rugaciune.

Lacebunita spune „la ce bun sa mai lupt daca tot nu se rezolva nimic, la ce bun sa mai citesc carti care aparent nu au nimic in comun cu viata duhovniceasca?”

E o boala grea si din pacate a devenit o boala timpurie si foarte ,foarte contagioasa.
Lacebunita este o pierdere a sperantei , o pierdere mascata sau nu.

Am avut un prieten ce il pastrez inca in inima mea si m-as bucura daca si eu as putea fi intr-o zi pentru altii o asemenea lumina cum el a fost pentru mine.
Se numeste Tudor Iacob, nu mai stiu de 10 ani nimic de el insa cunoscand unii oameni ai putea sa pariezi ca nu s-ar putea schimba decat in bine. „Lacebunita”, o stiu de la el, de la Tudor.

 Și ce ar folosi unui om să cîștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? Matei 16:26

Publicado desde WordPress para BlackBerry

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s