Apa, testul suprem

Nu vreau sa considerati scrierea mea ca un adevar absolut,nici macar informativ.Mai degraba o poezie menita sa ne indreptam privirile asupra lucrurilor cu adevarat importante.

„Ceea ce e important,ramane;ceea ce ramane ,e important. ”

Traim vremuri tulburi.In parte pentru ca sunt actuale adica toti traim prezentul ,in parte pentru ca le traim noi si nu le citim din carti. Insa obiectivitatea noastra este pusa mereu in discutie tocmai din aceste doua motive.

E de ajuns sa spui o opinie in public despre un lucru sensibil din viata noastra si ,in caz ca esti luat in seama,se vor trezi grupuri fie de aplaudaci fie de impotrivitori.

Din acest motiv suntem tentati sa nu luam o atutudine transanta aproape in tot ce ne inconjoara,fie ca suntem pro incinerare ori contra.

Ceea ce imi doresc eu este sa dau foc inimii tale.
Si asta sa o fac cu apa.Cum, apa arde?!?
Da! totul arde in viata!
Imi doresc sa dau foc inimii tale ca sa imi dovedesc si mie insumi ca am un foc adevarat!


21 Atunci Ilie s’a apropiat de tot poporul, și a zis: „Pînă cînd vreți să șchiopătați de amîndouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeți după El; iar dacă este Baal, mergeți după Baal!“ Poporul nu i-a răspuns nimic.
22 Și Ilie a zis poporului: „Eu singur am rămas din proorocii Domnului, pe cînd prooroci ai lui Baal sînt patru sute cincizeci.
23 Să ni se dea doi junci. Ei să-și aleagă un junc, pe care să-l taie în bucăți, și să-l pună pe lemne, fără să pună foc. Și eu voi pregăti celalt junc, și-l voi pune pe lemne fără să pun foc.
24 Apoi voi să chemați numele dumnezeului vostru; și eu voi chema Numele Domnului. Dumnezeul care va răspunde prin foc, acela să fie adevăratul Dumnezeu. Și tot poporul a răspuns, și a zis: „Bine!“
25 Ilie a zis proorocilor lui Baal: „Alegeți-vă un junc din cei doi, pregătiți-l voi întîi, căci sînteți mai mulți, și chemați numele dumnezeului vostru; dar să nu puneți foc.“
26 Ei au luat juncul pe care li l-au dat, și l-au pregătit. Și au chemat numele lui Baal, de dimineață pînă la amează, zicînd: „Baale, auzi-ne!“ Dar nu s’a auzit nici glas, nici răspuns. Și săreau împrejurul altarului pe care-l făcuseră.
27 La amează, Ilie și-a bătut joc de ei, și a zis: „Strigați tare, fiindcă este dumnezeu; se gîndește la ceva, sau are treabă, sau este în călătorie, sau poate că doarme, și se va trezi.“
28 Ei au strigat tare, și, după obiceiul lor, și-au făcut tăieturi cu săbiile și cu sulițele, pînă ce a curs sînge pe ei.
29 Cînd a trecut ameaza, au aiurat, pînă în clipa cînd se aducea jertfa de seară. Dar nu s’a auzit nici glas, nici răspuns, nici semn de luare aminte.
30 Ilie a zis atunci întregului popor: „Apropiați-vă de mine“! Tot poporul s’a apropiat de el. Și Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfărîmat.
31 A luat douăsprezece pietre, după numărul semințiilor fiilor lui Iacov, căruia Domnul îi zisese: „Israel îți va fi numele“,
32 și a zidit cu pietrele acestea un altar în Numele Domnului. A făcut împrejurul altarului un șanț, în care încăpeau două măsuri de sămînță.
33 A așezat apoi lemnele, a tăiat juncul în bucăți, și l-a puse pe lemne. Apoi a zis: „Umpleți patru vedre cu apă, și vărsați-le pe arderea de tot și pe lemne.“ Și au făcut așa.
34 Apoi a zis: „Mai faceți lucrul acesta odată.“ Și l-au făcut încă odată. Apoi a zis: „Mai faceți-l și a treia oară.“ Și l-au făcut și a treia oară.
35 Apa curgea în jurul altarului, și au umplut cu apă și șanțul.
36 În clipa cînd se aducea jertfa de seară, proorocul Ilie s’a apropiat și a zis: „Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel! Fă să se știe astăzi că Tu ești Dumnezeu în Israel, că eu sînt slujitorul Tău, și că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta.
37 Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentruca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, ești adevăratul Dumnezeu, și să le întorci astfel inima spre bine!“
38 Atunci a căzut foc dela Domnul, și a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele și pămîntul, și a supt și apa care era în șanț.
39 Cînd a văzut tot poporul lucrul acesta, au căzut cu fața la pămînt, și au zis: „Domnul este adevăratul Dumnezeu! Domnul este adevăratul Dumnezeu!“
1 Imparati 18.

E prima si ultima dovada de aroganta. Ce e aroganta? Nu era arogant?Fie,cum ziceti voi ,nu era arogant!

Umple-te de apa pana sus si apoi fa o rugaciune scurta. Apa vie. .

Arzi,inima!

Publicado desde WordPress para BlackBerry

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s